011/2404-591, 011/2413-243

Usluge

INDUSTRIJSKI REMONT MOTORA SUS

Jedinstveno specifični u tehnološkim postupcima ispitivanja glava motora pod pritiskom, obrade ležišta bregastih osovina i izradi konzola za bregaste osovine, izradi ležišta dizni, ležišta pretkomore, kao i ležišta šolje podizača iz punog materijala. Puknute i havarisane glave motora, vraćamo u rad u 90% slučajeva. Naše usluge su sigurne i tačne. Garantovano će zadovoljiti vaše zahteve i produžiti vek vašem vozilu.

MAŠINSKA OBRADA DELOVA MOTORA

Posedujemo mašinu za završnu obradu cilindara motora koja pripada najnovijoj generaciji te vrste. Njena prednost je što radi na zadatu meru i time garantuje tačnost i kvalitet završne obrade. U grupi mašina za obradu delova motora, ova mašina takodje pripada najnovijoj generaciji mašina italijanske fabrike „Berco“. Odlikuje se preciznošću obrade ležecih ležajeva radilice u bloku motora što je sastavni i nezamenljivi deo procesa remonta motora, naročito kod težih oštećenja ležajeva. Isto tako, ova mašina, uspešno obradjuje i ležišta bregaste osovine koja se nalaze u bloku motora.

BUŠENJE BLOKOVA MOTORA

Vršimo bušenje svih vrsta motora od 32 - 150 mm i po potrebi ubacujemo nove košuljice hilzne u blok motora. Jedna od naših specijalnosti je popravka ili zamena dotrajalih i puknutih zavrtnja za stezanje glave i ostalih delova motora.

Untitled bbm2 bbm3 bbm4 bbm5

 

BRUŠENJE RADILICE MOTORA

U skladu sa propisanim fabričkim standardima, uz obavezno čišcenje kanala za podmazivanje i čepovanje, garantovano tačno brusimo ležišta radilice na potrebne dimenzije, po mogućoj specijali.

020. - obrada radilice velike008. - obrada radilice velike009. - obrada radilice velike 011. - obrada radilice velike015. - obrada radilice velike  23 - obrada radilice velike

TRNOVANJE BLOKOVA MOTORA

Posedujemo vrlo preciznu i tačnu mašinu za obradu aksijalnih i radijalnih kliznih površina u bloku motora.

tbm1 tbm2 tbm3trnovanje1 trnovanje2 trnovanje3

OBRADA LEŽIŠTA BREGASTIH OSOVINA

Naše usluge mašinske obrade glave motora su jedinstvene i neprevazidjene. U tom smislu se i obrada ležišta bregaste osovine u glavi motora vrši na poseban način , što apsolutno garantuje vraćanje ležišta na standardnu meru. Uz korekcije dimenzija i popravku ležišta bregaste osovine, takodje vršimo popravku i obradu same bregaste osovinei njeno vraćanje na standardne dimenzije. Po potrebi, izradjujemo nove konzole bregaste osovine. U mogućnosti smo i da sve nove tipove ležišta bregastih osovina sa slepom rupom isto tako obrađujemo i vraćamo na standardnu meru. Bez ikakve prepotencije, SVE OSTALO ŠTO DRUGI NE MOGU MI MOŽEMO!

OBRADA MALIH I VELIKIH PESNICA KLIPNJAČA

Obrada klipnjače je neizostavna operacija remonta i mašinske obrade delova motora. Posebnu pažnju posvećujemo obradi male i velike pesnice , a obradu vršimo po fabričkim standardima.

obrada3obrada1 obrada4 obrada2

IZRADA LEŽIŠTA DIZNE, GREJAČA I SVEĆICA

Za potrebe naših komitenata izradjujemo neke od delova , kao što su vodjice ventila , sedišta ventila , čaure male pesnice , hilzne motora , reducir za svećice i dizne.

ZAVARIVANJE GLAVA MOTORA U ZAŠTITNOJ ZONI ARGONA

U našem servisu vršimo zavarivanje svih vrsta aluminijumskih glava motora kao i zavarivanje havarisanih i puknutih blokova motora. Vršimo uslužno zavarivanje svih vrsta obojenih metala i legura. Uspešna mašinska obrada delova motora i stručna montaža za koju posedujemo specijalni alat, garancija su sigurne vožnje i dužeg veka vašeg motora, kao i vozila.

095. varioc Untitled Untitled1

METALIZACIJA POJEDINIH RADILICA – BREGASTIH OSOVINA, OSTALIH OSOVINA KAO I RADNIH VRATILA

Ravnanje glava motora je neodvojiva operacija mašinske obrade , koja počinje stručnom nivelacijom na mašini i obradom vrhunskog kvaliteta. Sa naročitim uspehom vršimo obradu glave od dizel motora sa pretkomorama, gde je posebno do izražaja došlo naše iskustvo u načinu obrade i učvršćenja pretkomore. Sa istom preciznošcu vršimo i ravnanje bloka motora, naročito kod motora gde je dolazilo do pregrevanja i gde su moguća unutrašnja naprsnuca izmedju vodenih i uljnih kanala, što takodje uspešno popravljamo.

046. -ravnanje glave motora 047. - ravnanje glave motora 048. - ravnanje glave motora 049. - ravnanje glave motora 51

ISPITIVANJE POD PRITISKOM DELOVA MOTORA NA RADNOJ TEMPERATURI

Mogućnost da se zavareni delovi ispituju pod pritiskom od 9 bara i na radnoj temperaturi još jedna su odlika kvaliteta naših usluga.

ispitivanje2 ispitivanje4 ispitivanje3 ispitivanje1

KOMPLETNA OBRADA SVIH TIPOVA GLAVA MOTORA SA ŠTELOVANJEM VENTILA

Naglasili smo da su naše usluge obrade glave motora specificne i jedinstvene . Jedinstveni smo po tome , što obradjujemo glave svih vrsta, tipova od najmanjih do najvećih. Obradu sedišta ventila vršimo na mašini sa specijalno profilisanim alatima koju u istom trenutku obradjuju sva tri ugla sedišta ventila. Vrhunska tačnost obrade sedišta ventila po visini i širini je garantovana i omogućava stoprocentno naleganje i zaptivanje. Obradi ventila pridajemo posebnu pažnju kroz standardnu kontrolu stabla ventila i brušenje pečurke po fabrickim uglovima. Obrada ventila je neizostavan deo operacije mašinske obrade glave motora. Takodje vršimo izradu vodjica ventila od proverenih i ispitanih materijala, prema standardu proizvodjača.

Izrađujemo i ugrađujemo specijalne uloške dizni od bakra, kada iste fabričke dotraju, sa 100 % ispitivanjem sigurnosti i sa garancijom (Volvo, Mercedes - Actros, Mann, Caterpillar). Popravljamo oštećena ležišta za komorej i dizne kod Volkswagen - ovih i drugih modela koji poseduju komorej sistem. Saniramo oštećena ili puknuta ležišta hidropodizača kod svih tipova glava motora.

Obrada glave motora 1 Obrada glave motora 2 Obrada glave motora 3 Obrada glave motora 4 Obrada glave motora 5 Obrada glave motora 6 Obrada glave motora 7

GENERALNI REMONT MOTORA

Osim mašinske obrade motora, kod nas možete dobiti i generalni remont motora sa unutrašnjim sagorevanjem svih vrsta.

NABAVKA, UGRADNJA I PRODAJA AUTO DELOVA

Nabavka, ugradnja i prodaja auto delova renomiranih svetskih proizvodača MAHLE, KOLBENT SCHMIDT, NURAL, PAYEN, GOETZE, PERFECT CIRKLE, NPR EUROPE, METELLI I td. Povoljna cena I stručan savet garantuje dugi vek vašeg generalno-remontovanog automobila!

pad pad2 pad3 pad4 pad5 pad6 Payen® [Geconverteerd]

ALATNICA

Raspolažemo sa kompletnim mašinskim parkom za obradu i remont delova motora firme “Berco” kao i alatnom i univerzalnom glodalicom, strugovima, bušilicama, presama i ostalim pratećim mašinama i uređajima za kvalitetno izvođenje svih potrebnih operacija za remont motora. Stručan kadar garantuje izradu tehničke dokumentacije sa savremenim programom za modeliranje i konstruisanje, kao i tehnologiju potrebnu za kvalitetne mašinske elemente i sklopove.

 079.  univerzalni strug 076.  univerzalni strug 072.  univerzalni strug 071.  univerzalni strugglodalica glodalica2